Uncategorised

Vacature

Hoofdredacteur Ons Amsterdam 

Uitgeverij Ons Amsterdam B.V. is de uitgeverij van het zeer gewaardeerde en populaire tijdschrift  Ons Amsterdam. Al ruim 65 jaar is Ons Amsterdam hét tijdschrift voor iedereen die van Amsterdam houdt. In ieder nummer ontdekt de lezer meer over de fascinerende geschiedenis van Amsterdam, vaak vanuit hedendaags perspectief. 

Als hoofdredacteur ben je hét gezicht van Ons Amsterdam. Je bent verantwoordelijk voor de redactionele inhoud en bepaalt de koers, en stelt die zo nodig bij aan de smaak van de doelgroepen. Dat doe je in goed overleg met de andere redacteuren. Ook organiseer je evenementen die de lezersgroep aanspreken en bijdragen aan de binding met het tijdschrift en de website. Daarnaast ben je regelmatig zichtbaar in de (lokale) media en op evenementen, om enthousiasmerend te vertellen over de geschiedenis van Amsterdam.

Om samen met de uitgever, marketeer en acquisiteur van Ons Amsterdam dit tijdschrift succesvol te laten groeien is een constructieve, open en positieve samenwerking een vereiste. Hoofdredacteur en uitgever moeten elkaar voeden met informatie over omzet, aantal abonnees en losse verkoop, promotiekansen en nieuwe netwerken.

 Jouw takenpakket

 • Je bent verantwoordelijk voor de redactionele inhoud en planning van Ons Amsterdam;
 • Je zorgt voor een aansprekende mix van onderwerpen en rubrieken;
 • Je stuurt en geeft leiding aan de redactie en onderhoudt het netwerk van  journalistieke freelancers;
 • Je bent de primaire vertegenwoordiger van de redactie ‘naar buiten’;
 • Je ontwikkelt nieuwe producten (bijlagen/specials) al dan niet samen met andere partijen;
 • Je organiseert evenementen die bijdragen aan de binding met het tijdschrift en de website;
 • Je schrijft artikelen voor het tijdschrift en het internet;
 • Je verricht vooronderzoek voor grotere projecten, zoals themanummers;
 • Je bezoekt regelmatig evenementen die te maken hebben met de geschiedenis van Amsterdam én waar geïnteresseerden in het wel en wee van de stad bijeenkomen;
 • Je beschikt over een relevant netwerk binnen Amsterdam dat breder is dan de gemeentepolitiek en de culturele sector;

Wat wij zoeken

 • Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau met affiniteit voor de Amsterdamse geschiedenis;
 • Je bent een autonoom werkend en ervaren hoofdredacteur;
 • Je bent iemand die geniet van een open, constructieve en hechte samenwerking met de uitgever, de overige redactieleden en journalisten;
 • Je hebt een coherente, enthousiasmerende visie die je graag uitdraagt;
 • Je bent voortdurend op zoek naar samenwerkingen die op alle niveaus bijdragen aan de binding met het tijdschrift en de website: kortom een echte netwerker;
 • Je hebt oog voor commerciële kansen met behoud van redactionele integriteit;
 • Je bent ervaren in het gebruik van de mogelijkheden van sociale media;
 • Je hebt ervaring met content managementsysteem (CMS);
 • Je kunt goed plannen en bent in staat onder druk te werken;
 • Je beheerste de Nederlandse taal uitstekend;
 • Je bent ambitieus, doortastend en een prettig mens om mee samen te werken.

Wat wij bieden

 • Een zelfstandige functie waarin je veel vrijheid hebt om je eigen stempel te drukken op het tijdschrift;
 • Een functie waarin je vrij bent allerlei kanalen aan te boren die nodig zijn het tijdschrift te laten groeien en bloeien;
 • Een professionele en energieke omgeving waarin je samenwerkt met de redactie en freelancers en waarin de samenwerking met de uitgever een belangrijke rol speelt;
 • Part time baan voor 24-28 uur in de week;
 • Je kunt kiezen voor een arbeidsovereenkomst in dienst of een overeenkomst als zelfstandige;
 • De kans Je als ‘Amsterdam kenner’ te profileren in (lokale) media en evenementen
 • Voor Ons Amsterdam is een redactiestatuut van kracht. De continuïteit, identiteit en de redactionele onafhankelijkheid worden bewaakt door een onafhankelijke stichting;
 • Marktconform salaris.

Kriebelt het? Herken jij jezelf in deze uitdagende functie? Dan ontvangen wij graag je cv met je motivatie voor 30 juli 2017. Je sollicitatie kun je mailen naar Lee Ran Rodenhuis (HR Manager Virtumedia) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het nieuwste nummer van Ons Amsterdam

OA 4 2017

De redactie van Ons Amsterdam is weer bezig met een prachtig nummer. Wat u ervan kunt verwachten leest u hieronder.

Heimwee naar de Houthaven
Het moet een prachtig gezicht zijn geweest, de in leren voorschoot gehulde ‘vlotters’ die met haken aan lange stokken de talloze boomstammen bij elkaar trokken tot ‘flensvlotten’. Die dagen zijn voorbij, de Houthaven – gegraven in 1876 – verandert in een stadswijk van 2500 woningen. Wij gaan nog één keer terug in de tijd.

Een nummer boordevol nostalgie.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór aanstaande donderdag 16.00 uur een abonnement op Ons Amsterdam (jaarabonnement Ons Amsterdam van € 56,95 voor slechts € 34,95 + heel veel cadeaus!)

Lees meer...

Facebook

1 jaar Ons Amsterdam van € 54,95 voor slechts € 29,95 én cadeaus!

✓ 1 jaar Ons Amsterdam (10 nummers) voor slechts € 54,95 € 29,95.

OA covers ✓ Én de prachtige 50-delige documentaire De Amsterdamse Canon (t.w.v. € 29,95) waarin historicus Herman Beliën u langs de belangrijkste gebeurtenissen leidt uit de geschiedenis van Amsterdam.

✓ Én de City Canal Cruise door de Amsterdamse grachten voor 2 personen (t.w.v. € 32,-) verzorgd door Blue Boat Company.

✓ Én gratis entreebewijzen voor het Amsterdam Museum (1 x gratis entree t.w.v. € 11,-) en het Stadsarchief Amsterdam (1 x gratis tentoonstellingsentree t.w.v. € 6,-), en de Hortus Botanicus (1 x gratis entree t.w.v. € 8,50) en het Verzetsmuseum (1 x  gratis entree t.w.v. € 10,-).

✓ De CKaart (1 jaar geldig) waarmee u korting krijgt op een voortdurend wisselend aanbod kunst en cultuur, van boeken tot cursussen, films, festivals en theater (t.w.v. € 14,90)

Bent u al abonnee? Geef dit abonnement cadeau aan een vriend of vriendin! De geschenken zijn dan voor u. Een cadeauabonnement eindigt automatisch.

U ontvangt uw cadeaus na betaling van het abonnementsgeld. U ontvangt het eerstvolgende nummer van Ons Amsterdam. Hier ziet u wanneer het eerstkomende nummer verschijnt. Dit introductietarief geldt alleen het eerste jaar.

Een abonnement wordt aangegaan voor de opgegeven periode en wordt daarna automatisch voortgezet voor onbepaalde tijd. Binnen de eerste abonnementstermijn kan het abonnement alleen tegen het einde van de overeengekomen abonnementstermijn worden beëindigd, met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden. 

Trakteer op 1 jaar Ons Amsterdam en ontvang zelf voor €112,35 aan cadeaus!

✓ Geef 1 jaar Ons Amsterdam (10 nummers) cadeau voor slechts € 54,95 € 29,95.
OA covers✓ Én de prachtige 50-delige documentaire De Amsterdamse Canon (t.w.v. € 29,95) waarin historicus Herman Beliën u lang de belangrijkste gebeurtenissen leidt uit de geschiedenis van Amsterdam.
✓ Én een City Canal Cruise door de Amsterdamse grachten voor 2 personen (t.w.v. € 32,-) verzorgd door Blue Boat Company.
✓ Én gratis entreebewijzen voor het Amsterdam Museum (1 x gratis entree t.w.v. € 11,-) en het Stadsarchief Amsterdam (1 x gratis tentoonstellingsentree t.w.v. € 6,-), de Hortus Botanicus (1 x gratis entree t.w.v. € 8,50) en het Verzetsmuseum (1 x  gratis entree t.w.v. € 10,-)!
✓ De CKaart (1 jaar geldig) waarmee u korting krijgt op een voortdurend wisselend aanbod kunst en cultuur, van boeken tot cursussen, films, festivals en theater (t.w.v. € 14,90)

 
Nota bene (1): de cadeaus worden verzonden nadat het abonnementsgeld is betaald.
Nota bene (2): de ontvanger van het cadeau-abonnement ontvangt het eerstvolgende nummer van Ons Amsterdam. Hier ziet u wanneer het eerstkomende nummer verschijnt. Wilt u dat wij het eerste nummer van het cadeauabonnement eerder verzenden (bijvoorbeeld i.v.m. een verjaardag), stuur dan z.s.m. een e-mail naar: lezersservice[at]onsamsterdam.nl.

Uit het dagboek van kappersdochter Annie van Velsen (23)

"11 Augustus 1916

Ik kan haast niet schrijven, zoo vol ligt mijn bureau allemaal met toebereidselen voor de reis. Morgen ochtend vertrekken wij naar Zantvoort, Martha en ik, het is vandaag prachtig weer.
Maandag ben ik weer bij den dokter geweest, hij heeft mij nu pilletjes voorgeschreven; ik gevoel mij weer zoo gezond, vooral door het vooruitzicht er eens uit te gaan. Daar Martha ook alleen thuis is, is zij reeds een paar dagen bij ons, zijheeft gisteren een hulltje voor mij gemaakt zoals zij die nu in Zantvoort dragen. Ik vind dat het mije rg lief staat, met die witte tulle om mijn gezicht heb ik een echt fijn kopje. 

Gisteren was Mevrouw Salvaneschi bij mij op visite. Zij trof het slecht, want Pa en Moe waren niet thuis; ze zou nog wel terugkomen. Misschien komen zij mij in Zantvoort nog wel bezoeken. Elly, Mary en Jo denkelijk ook. Daar verheug ik mij meer meer op dan op het bezoek van Germaine, misschien mag zij van haar vader wel niet komen, omdat hij het niet ‘ comme il faut’  vind, twee dames alleen naar Zantvoor1. Er moi, je m’en fiche, je m’ en fiche pas mal !!!”