Stel uw vraag
Naam

Voer hier uw naam in.
Mailadres

Voer hier uw mailadres in.
Uw vraag

Voer hier uw vraag in.

Vul onderstaande letters en/of cijfers in: (*)
<br/>Vul onderstaande letters en/of cijfers in:

Ongeldige invoerWie weet iets van dansschool Elly Boogaard?

Er moet in de jaren zestig in Amsterdam een christelijke dansschool geweest zijn, onder leiding van Elly Boogaard. Wie weet hier meer van?

Reacties  

 
# ppdebaar@onsamsterdam.nl 31-08-2012 09:59
In de 'Beroepenlijst voor de Telefoongids in het district Amsterdam, sept. 1967' (voorloper van de Gouden Gids), die wij toevallig hier ter redactie op de plank hebben staat, is onder het kopje 'Dansinstituut' te vinden: Elly Bogaard (dus met één o), Niersstraat 9, 'club- en privélessen'. Dat is alvast wat.
Maar zijn er nog lezers/sitebezo ekers die hier ooit les hadden en de sfeer kunnen beschrijven? (Christelijk dansen, hoe ging dat?) En/of weten hoe lang de school bestond? Of mensen die Elly Bogaard persoonlijk hebben gekend? - Red. Ons Amsterdam
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Ton de Hoop 13-09-2012 12:51
Bedankt voor bovenstaand antwoord. Het christelijk dansen ging zoals ik mij nog kan herinneren precies zo als met andere reguliere dansscholen. Vanwege het 'Christelijk' karakter was het drempelverlagen d voor ouders die het dansen niet zagen zitten en hun kinderen mochten dan toch, schoorvoetend dat wel, toch naar dansles. Ik ben dus zelf een seizoen op de dansschool van Elly Bogaard geweest. Elly heb ik zelf niet persoonlijk gekend.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Johan van Tuyl 02-11-2012 16:43
Ik heb, met mijn zuster en een hele reeks vrienden in de jaren 60 dansles gehad bij Elly Bogaard. Eerst in de Vijzelstraat (boven Aurora) en later op een ander adres (Leidsestraat meen ik). Zij afficheerde haar dansschool als " dansen in eigen kring" en daarom mocht ik daar wel dansles nemen. Vele mede-gereformee rde jongeren vonden daar hun partner. Zij had een vaste hulp, dat was Roel van Zurk, die met haar de danspassen voordeed. Mijn periode was 1962-1964. Waarom heb je Elly niet zelf gekend? Wij kregen alleen van haar dansles.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Ton de Hoop 02-11-2012 18:09
Beste Johan,
Bedankt voor de aanvullende informatie.
Ik heb dansles gehad in 1966 of 1967. daarvoor moest ik met andere vrienden uit Slotervaart naar een depandance van de dansschool van Elly in Amsterdam-Noord.
Zover ik mij kan herinneren was op dat moment alleen nog plaats op haar dansschool in A'dam-Noord. De lessen werden daar volgens mij niet door Elly zelf gegeven.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 
 
# Guest 29-10-2014 11:32
Zwetend op de hometrainer luister ik zoals altijd naar de radio. Toen de plaat "Shame and scandal in the family" onlangs werd opgezet kwam spontaan een tijdsbeeld uit 1961 uit Amsterdam bij mij naar boven. Ik mocht toen op dansles en dat was niet gebruikelijk in Gereformeerde kringen. Maar toen Dansschool Elly Bogaard in de Gereformeerde Kerkbode adverteerde met de kreet: "Dansen in eigen milieu" mocht ik wel. We kregen les in een bovenzaaltje aan de Leidsestraat en de dansen werden ingestudeerd met platen op een speler die in snelheid verstelbaar was. De Cha cha cha werd geleerd met bovengenoemd liedje maar klonk in het begin heel anders vanwege de vertraagde weergave. Dus iedere keer als die plaat voorbij komt komen de beelden van de danslessen in eigen milieu weer voorbij.
Op die dansclub kreeg ik trouwens verkering met een mooie Amsterdamse en we hebben later de verlovingsringe n aan elkaars vingers gedaan op een koude zondagmorgen in de portiek van de dansschool.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen